Halloween met kinderen - alternatieve trick or treat – Just Like Mommy'z - Mama & Me

Posted By Mama Z.October 29, 2020

Halloween met kinderen 

Oktober is mijn favoriete maand van het herfstseizoen - niet vanwege mijn verjaardag, maar omdat het de mooiste maand van de herfst is! De kleuren zijn echt fantastisch! Bovendien is er Halloween! Niet dat ik dol ben op horrorfilms of enge kostuums en make-up, maar dat is zij wel! Gelukkig vanuit het oogpunt van een 7-jarige hah ha :)

Het meest opwindende deel van Halloween voor kinderen, en ook voor mijn dochter, is natuurlijk de Trick-or-Treat! Elk jaar neemt onze buurt deel aan het plezier met decoraties, kostuums en lekkernijen! Maar nu, het echter vanwege Covid, is de Trick-or-Treat een beetje veranderd.

Trick-or-Treat van deur tot deur is niet meer, wat nu?

Gelukkig hebben we enkele ideeën om de pijn wat te verzachten.

Ik zeg altijd: elke reden om iets te vieren, plezier te hebben en te lachen is een goede reden! Halloween blijft dus een goede reden om een ​​feestje te geven - zelfs thuis, met een paar naaste familie of vrienden, of meer virtueel! 

Halloween feest - Maak er een leuk huis- & tuinfeestje van

Ja, Halloween ziet er dit jaar anders uit, maar er zijn veel veilige en creatieve manieren om plezier te hebben als je het thuis viert met familie of vrienden.

Hopelijk heb je al pompoenen, griezelige decoraties, kostuums, accessoires, of allerlei benodigdheden om de versieringen zelf te maken! 

We, mijn dochter en ik, beginnen met samen het huis te decoreren, als ze op school is dan werk ik aan een verrassing. Zodat alles klaar is voor 31 oktober!

Dan wordt het een dag van koekjes bakken met Halloween-thema, knutselen, Halloween-spelletjes spelen, grappige Halloween-films kijken of kindvriendelijke Halloween-animaties ... en dan gaan we een nieuw stijl trick-or-treat doen: 

Alternatieve Trick-or-Treat!

In plaats van aan te bellen voor snoep, zullen we ons huis en onze voortuin versieren, onze halloweenkostuums aantrekken - althans mijn kleine meid wil verkleed gaan als een pretty little witch of als vampier Mavis van Hotel Transylvania - en een wandeling maken om alle spookachtige huizen en tuinen te ontdekken!

Om het nog leuker te maken, kwam onze buurtvereniging op het idee om er een wedstrijd van te maken! Kinderen kunnen stemmen op het spookachtigste huis.

Wij zorgen dat er een grote, griezelige emmer, doos, (of een heksen ketel?) in onze voortuin staat, gevuld met individueel verpakte / ingepakte Halloween-snoepjes. Met een bord:

"Ga je gang, neem wat snoep ... ALS JE DURFT !!" (en misschien een halloween soundtrack met een lachende heks op de achtergrond..hah haa)

Wat snoep doet het altijd goed! En zeg zelf, met of zonder pompoenen, een Halloween zonder snoep is toch geen Halloween voor kinderen! 

Halloween ideeën en activiteiten

Hier zijn een paar van onze ideeën, misschien wilt u proberen om:

Walking Bingo / Jack'O - coronaproof!

Druk gewoon een set kindvriendelijke Halloween-bingokaarten af ​​met alleen afbeeldingen (hier vind je gratis printables). Zorg ervoor dat er afbeeldingen van Halloween-personages op staan, zoals pompoenen, Jack 'o lantaarns, heksen, vleermuizen, spinnen, spoken, skeletten, Dracula, Frankenstein, mummie enz.

Doe je halloween kostuums aan, wellicht wat enge make-up op, haal een handlamp of lantaarn, en een zak met lekkernijen! En ga lekker wandelen in de buurt, liefst in het donker (als ze niet te jong is). 

Nu is het de bedoeling dat elke keer dat ze een soortgelijk figuur ziet als op hun bingokaart, bijvoorbeeld een pompoen in de voordeur of een spookachtige versiering op het raam van een huis, ze “Jack ‘O ” roept! En dan mag ze een snoepje / traktatie halen uit de zak, die papa stevig vasthoudt :)

Hopelijk helpt alleen deze activiteit haar om een ​​kleine emmer met snoepjes te vullen :)

Zo niet, dan zijn er meer ideeën: 

Halloween-spellen thuis: Make Mommy a Mummy!"

Je zou thuis bingo kunnen blijven spelen, misschien zelfs haar de bingokaarten van tevoren laten inkleuren om wat lekkers te verdienen. 

Een ander leuk spelletje, vooral als je er een wedstrijd van kunt maken, is wat ik noem: "Make Mommy a Mummy!" 

Het idee is dat zij en papa zullen strijden om mama (en / of oma) zo snel mogelijk in een mummie te veranderen met behulp van rollen toiletpapier!

Wie als eerste klaar is, wint meer snoepjes!

Happy Halloween Mama & Me!

Wat je ook doet, vergeet niet om leuke foto's, selfies samen en gekke video's te maken - en te delen! Oma zou ze graag zien! Ze zijn ook uitstekende herinneringen om later op terug te kijken. 

Twinning op Halloween - Moeder Dochter Kleding Just Like Mommy'z - met halloween pompoenen

Vind je twinning met je dochter leuk? 

Join the Pretty Mama & Me Club en ontvang je 10% mommy & me setkorting op je elke kleding bestelling, oplopend tot wel 27% kortingen bij een (gratis)VIP-clublidmaatschap!  Bovendien, als Clublid maak je kans op een gratis matching set! 

 

Ja, ik wil graag mijn mommy & me kortingen en een twinning set winnen!

 

Zet een snoep speurtocht op: Hide & Shriek!

Verberg individueel verpakte snoep door het hele huis of de tuin en laat de kinderen het gaan zoeken. Of breng een speurtocht in kaart met aanwijzingen waar je het snoepje verstopt hebt.

Vergeet tijdens dit alles niet om wat muziek aan te zetten om ze in de stemming te brengen. Je kunt gratis, kindvriendelijke afspeellijsten vinden op Spotify.

halloween muziek

Probeer de afspeellijst Trick-or-Treat of The Disney Halloween lijst. Het is nog steeds gezinsvriendelijk, maar iets volwassener dan de Trick-or-Treat-afspeellijst.

In plaats van Kidz Bop-covers, bestaat de afspeellijst voornamelijk uit covers van beroemdheden van Disney-liedjes en bevat het ook een paar nummers uit The Nightmare Before Christmas-filmsongs. 

Halloween-diner voor kinderen: wie wil er een kom met wormen met oogbollen?

Wat dacht je van een feestmaal met een diner met een oranje thema of een spookachtige, walgelijk smakelijke maaltijd? Alles om ze hun groenten te laten eten! 

Mijn favoriete makkelijke recepten zijn allemaal oranjekleurige alledaagse soepen en maaltijden: pompoensoep, linzengehaktballetjes, zoete of hete aardappelpuree (beide oranje kleur - ok dit is ook mijn menuoptie voor Koningsdag heh he) geserveerd met worstjes (of vingers van knakworstjes!)

20x recepten voor Halloween (Zoet en Hartig) recept Halloween Broodjes met afgehakte vingers worstjes bloed betty's kitchen

Voeg wat Halloween-servetten en een uitgesneden pompoen met kaarsen erin toe als middelpunt.

Tip: je kunt ook koekjes uitstekers of bakvormpjes in de vorm van een schedel of spook gebruiken om de puree te serveren!

Als je de voorkeur geeft aan een monstermaaltijdthema, of geen tijd hebt, ga dan voor een eenvoudige kom met wormen (spaghetti) met oogbollen in bloedsaus, of een slijmerige groene saus, natuurlijk.

Voor oogballen, kun je ronde mozzarellaballetjes of fetakaas gebruiken. Steek er een zwarte olijf in en tattaaa... smerige maaltijd voor de griezeligste kleintjes!

En vergeet niet om vers gemaakte bloederige limonade (tomatensap) in heldere kopjes te serveren.

Toetje? Wat dacht je ervan om wat melk en honing te serveren bedekt met spinnenweb (kaneel) met zelfgemaakte koekjes met Halloween-thema of halloween cupcakes die je samen hebt gebakken?

20x recepten voor Halloween (Zoet en Hartig) - halloween pompoen cupcakes

Of maak het snel en funky met wat gelei (Jell-O) en laat er wat zure wormpjes in zwemmen.

Kijk hier voor meer halloween recepten – zoals gevulde paprika’s of bladeerdeegmummies!

Kindvriendelijke Halloween-filmavond

Samen een film kijken, lekker op de bank liggen! Dit is waarschijnlijk de nummer 2 topactiviteit voor een geslaagde, leuke Halloween - voor jong en oud!

Bij voorkeur vergezeld van de wandeling, dus voor of na de speurtocht. Als je kinderen wat ouder zijn - nou in dit geval denk ik dat mijn 7-jarige oud genoeg is - kun je samen genieten van een eng boek of een Halloweenfilm geschikt voor haar leeftijd .

Er zijn veel kindvriendelijke films die je kunt vinden op Netflix en DisneyPlus, meestal geanimeerd. Onze favoriet is Hotel Transylvania, alle drie! Toen ze jonger was, keken we naar Masha’s spookverhalen, ook heel leuk!

Hier is een lijst die we dit weekend zeker een of twee zullen uitkiezen om naar te kijken op Netflix: 

https://go-kids.nl/den-bosch/blog/de-leukste-halloween-films-voor-kinderen-op-netflix

https://www.famme.nl/netflix-halloween-kinderen/  

En de ultieme lijst! 40 halloween films voor kinderen

Van Casper tot Haunted Mansion tot Toys Story of Terror, alle klassiekers zijn hier inclusief leeftijdsclassificatie! Zorg ervoor dat je controleert of het niet te eng is voor je kleintje ... Ik zou het niet leuk vinden als ze haar nachtmerries bezorgen!

best halloween movies for kids

In die context stellen experts voor om een ​​milde versie van het verhaal te lezen in plaats van het rechtstreeks te bekijken.

 Als je je kind het verhaal voorleest, in plaats van het op het scherm te zien ontvouwen, is de kans kleiner dat ze bang wordt. Kinderen hebben meer controle over hun denkbeeldige wereld als de afbeeldingen niet voor hen beschikbaar zijn.

Dus als je kind een video wil bekijken van bijvoorbeeld The Headless Horseman, stel dan voor dat je het verhaal eerst samen leest, waardoor de kans op nachtmerries kleiner wordt als en wanneer hij naar de videoversie kijkt.

En voor mama & papa dan?

Ik moet toegeven dat ik geen fan van horrorfilms ben. Dus zelfs als het niet voor mijn dochter was, zou ik waarschijnlijk toch voor de grappige Halloween-films gaan :)

Dit jaar, staat Hubbie Halloween op onze lijst. Bekijk deze link voor grappige halloween films - voor volwassenen!  

Bedtijd: de dag afsluiten met een spookverhaal of NIET?

Ik heb zelf met deze vraag geworsteld - als moeder die zelfs de sprookjes (vooral de originele versies, niet de Disney-versies) best eng vindt, ga ik uiteindelijk voor de Disney-versies of verander ik het verhaal -

wist je dat Bambi's moeder alleen gewond geraakt is bij de brand en in het ziekenhuis ligt? :)

Vooral voor jongere kinderen denk ik dat het nog steeds een goed idee is om selectief te zijn tijdens het lezen, omdat hun echte en denkbeeldige werelden met elkaar verweven zijn en ze eerder emotioneel worden beïnvloed door wat ze horen of zien.

halloween mama and me heksen Just Like Mommy'z moeder dochter twinning

Maar volgens Sara Wilford, M.Ed van babycenter.com, kunnen klassieke sprookjes en moderne horrorverhalen met enge elementen kinderen (5 tot 8) daadwerkelijk door hun stadia van psychologische groei heen helpen.

Door te lezen over de helden en heldinnen en de vaak beangstigende uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, leren kinderen strategieën om met problemen om te gaan als woede, scheiding van hun ouders en het waarmaken van verwachtingen.

Kinderen spelen vaak de verhalen na die ze horen, veranderen de plotontwikkelingen terwijl ze spelen en komen met hun eigen oplossingen voor het probleem.

Verzonnen verhalen zijn niet de enige enge verhalen waaraan kinderen worden blootgesteld. Gezien de opkomst van Covid-gevallen, kan het nieuws ook beangstigende beelden in je woonkamer en in het hoofd van je kind brengen.

Zorg ervoor dat je beschikbaar bent om vragen te beantwoorden als je kind met je meekijkt of leest. Dit geeft je de mogelijkheid om te praten over wat er gebeurt of om over te schakelen naar een andere activiteit als je het nieuws te beangstigend vindt. 

Goedenacht lieve monsters en heksen

Hoe help je haar in slaap te vallen - veilig en wel na een spannende, griezelige dag?

Over films gesproken, Monster’s Inc blijft een favoriet, omdat het echt helpt om die monsters onder het bed, of in de kast, angsten te bestrijden.

Ik zou ook een goede dosis knuffelen en kietelen aanraden totdat ze hard lacht :)

Dat helpt haar alle angst van de halloween los te laten. Knuffelen is ook een goed idee, gevolgd door een rustgevende massage terwijl je een slaapliedje voor haar zingt! 

Beleef samen een sprookachtig Halloweenweekend, lieve mama's!

 MAKE IT A HAPPY HALLOWEEN TOGETHER

Liefs,

Mama Z.

Tip:

Join the Club en ontvang je 10% mommy & me setkorting op je elke kleding bestelling, oplopend tot wel 27% kortingen bij een (gratis)VIP-clublidmaatschap!  Bovendien, als Clublid maak je kans op een gratis matching set! 

 

Ja, ik wil graag mijn mommy & me kortingen en een twinning set winnen!

 

HAPPY TWINNING, Mama & Me!

 

Bronnen:

https://www.thespruce.com

https://www.goodhousekeeping.com/holidays/halloween-ideas/g2661/halloween-movies/

https://go-kids.nl/den-bosch/blog/de-leukste-halloween-films-voor-kinderen-op-netflix

https://www.famme.nl/netflix-halloween-kinderen/

https://www.kqed.org/pop/18538/6-perfect-comedy-horror-movies-to-watch-this-halloween

https://go-kids.nl/amsterdam/blog/halloween-vieren-met-je-kinderen-in-corona-tijd

https://bettyskitchen.nl/recepten-voor-halloween/

https://www.babycenter.com

 

 

 

← Older Post Newer Post →

Mommy and Me

RSS
JOIN THE CLUB AND WIN A TWINNING SET Sign up for your Mommy & Me member discount, latest news & blogs. Join now to get a chance to win a matching set!
Back to top