Gezellige kerst met of zonder Kerstman | Just Like Mommy'z mommy & me – Just Like Mommy'z - Mama & Me

Posted By mama Z.november 15, 2019

Hoe kun je van de kerst en feestdagen een knusse tijd voor jouw kleine elf maken, ook als de Kerstman geen bezoek brengt!

Hoewel Sinterklaas alweer voor de deur staat, kun je ook nu alweer de kerstdagen gaan plannen. Kerst is vrijwel zeker de meest gezellige en knusse tijd van het jaar.

Velen van ons kijken dan ook maanden uit naar het openen van de kerstshows, het maken van kerst foto’s met kerstkleding aan voor de kerstkaarten en het regelen van een kerstcadeau voor degenen die belangrijk zijn voor ons.

Met stip op één staat natuurlijk je kleine hulp-elf en het is dan ook heerlijk om samen de feestdagen voor te bereiden als team mommy & me en alvast in de stemming te komen.

Kersttrends voor kerst – gezellige mommy & me tijd

Ieder jaar zien we weer nieuwe trends op het gebied van Kerstmis. Dit jaar is de vintage kerst helemaal in, waarbij je oude kerstspulletjes een nieuw leven in blaast.

Heb je nog kerstballen liggen die je uit je ouderlijk huis hebt meegenomen? Dan is nu de tijd aangebroken om er iets mee te doen. Ook wanneer je geen oude kerstartikelen hebt, kun je ‘nieuwe oude’ kerstversieringen kopen in de winkels.

Daarnaast is het dit jaar helemaal terug om je huis te decoreren met natuurlijke kerstversiering. Denk hierbij aan dennenappels, denne- en hulsttakken, gedroogde sinaasappelschijfjes, kaneel en steranijs.

natuurlijke kerstversiering

Hartstikke leuk om met je kleine elf de versieringen vast uit te zoeken en natuurlijke decoraties te drogen. Bovendien gaat je huis hier heerlijk van ruiken!

Winkelen voor kerstartikelen en samen de kerstboom versieren

Omdat het hergebruiken van oude kerstartikelen helemaal in is, kun je samen kringloopwinkels, vintagewinkels en brocantewinkels bezoeken voor je kerstspullen dit jaar.

Hierdoor krijgen je kinderen bovendien een beeld van hoe Kerstmis er vroeger uit zag. Ga op zoek naar kerstdecoratie die je aan je eigen jeugd doen herinneren en misschien wel aan die van je ouders.

Natuurlijk kunnen jullie ook van de trends afwijken en samen kiezen voor een thema met bepaalde kleuren.

Ga er samen op uit en kies voor nieuwe versiering voor de kerstboom, kerstaccessoires voor in huis en feestelijke kerstverlichting. Ze zal het versieren van de kerstboom zeker nog leuker vinden als zij het zelf mag doen, met door haar uitgekozen decoraties en mama die dit keer voor “hulp-elf” speelt.

kerstboom versieren moeder dochter

Knutselen met kerst en ver daarvoor –  met de hulp van je elfjes

Er zijn zoveel leuke kerstdecoraties te maken. Maak bijvoorbeeld samen het kerstmenu, door mooie namen voor de gerechten te bedenken, samen een lettertype te kiezen en de kaarten te versieren met glitters en kerstfiguren.

Decoreer het huis met van tevoren gedroogde sinaasappelschijfjes door hier een mooi lint door te rijgen en ze op te hangen. Maak besneeuwde dennenappels met siersneeuw, of spuit ze in zilver en goud. 

Of maak een traditioneel kerststukje om zowel de trend van de nostalgie als het in huis halen van natuur met elkaar te combineren.

knutselen met kerst - kerstcadeaus inpakken

En wat dacht je van een raamtekening in kunstsneeuw of van speciale krijt? Nodig een paar vriendjes uit en maak er een heus feestje van. Zet om het af te maken kerstmuziek aan als sfeerversterker.

Van het knutselen met kinderen krijg jij en ook je kind een echt kerstgevoel.

Adventskalender: hoeveel dagen tot kerst, mama?

Op zondag 1 december begint de advent, de aanloopperiode naar kerst. Van oorsprong is dit de tijd waarin christenen zich op het kerstfeest voorbereiden. Deze periode begint vier zondagen voor kerst en valt dit jaar op 1 december.

Hoeveel daagjes nog voor Kerstmis, mama?

kerst adventkalender

Een paar dagen voor Sinterklaas mag je kleine spruit dus het eerste chocolaatje uit de kalender halen. Of een klein stukje speelgoed, want ook de adventskalenders worden steeds moderner.

Er zijn zelfs adventskalenders waar achter ieder luikje een leuke activiteit verscholen gaat, waarmee jullie helemaal in de kerststemming komen.

Kerstshows en evenementen in de kerstvakantie – mommy & me uitjes met X-mas vibes

Een van de plekken waar jullie uitstekend inspiratie op kunt doen zijn kerstshows. Bovendien kun je hier een ontzettende gezellige moeder dochter dag van maken! Kom alvast helemaal in de stemming door kerstshows in winkels en tuincentra.

Zo bezoek je de grootste kerstshows van Intratuin in Halsteren met als thema Most Wonderful Time en in Duiven met als thema Het Mysterie van Vlechtoria. Beide shows zijn inmiddels van start gegaan.

Eind november kun je in iedere Intratuin en Coppelmans vestiging ook een kerst inspiratieavond bezoeken en er worden speciale kerstworkshops voor kids georganiseerd tijdens de wintermaanden. 

Tuincentrum Leurs in Venlo won vorig jaar de prijs ‘Beste kerstshow van Nederland’, dus ook dit tuincentrum is een bezoekje met je kleine hulp meer dan waard dit jaar.

Tijdens een doordeweekse dag zijn de kerstshows een stuk minder druk. Je dochter of zoon heeft dan alle tijd om zich te vergapen aan de kleine kersthuisjes, mooie lichtjes, kerstballen en treintjes. En ondertussen doe jij voor de kerstcadeaus ideeen op.

kerstmarkt - kerstlichtjes

Ook kerstmarkten zijn altijd een leuk uitje in de tijd voor kerst. De Country & Christmas Fair in Haarzuilens bij Kasteel de Haar bij voorbeeld. Loop de entreepoort binnen en waan je in een kerstsprookje met verlichting, decoraties en imposante kerstbomen.

In de grotten van Valkenburg heerst een bijzondere kerstsfeer en geniet je van de warmte tijdens de kerstmarkt.

Ook Maastricht, Dusseldorf en Oberhausen bieden prachtige kerstmarkten, de laatste wordt vlakbij het LEGO Discovery Center gehouden.

Lekkernijen om in de kerststemming te komen

Tijdens de speciale dagen rond kerst en Nieuwjaar geniet je ook van lekker eten.

Het is dan ook leuk om samen het kerstmenu samen te stellen: kijk niet alleen naar wat je gasten lekker zullen vinden, maar ook naar iets wat je kind bijzonder lekker vindt.

Laat hem of haar bijvoorbeeld het nagerecht uitkiezen, of kies voor een bijgerecht waar je kind dol op is.

Een andere traktatie zijn natuurlijk kerstkoekjes: deze kun je niet alleen met kerst maar ook ver daarvoor al bakken.

kerstkoekjes bakken

Samen deeg rollen, vormpjes uitsteken en bakken is hartstikke gezellig. In combinatie met de heerlijke geur van koekjes en de warmte die uit de oven opstijgt is het een perfecte activiteit tijdens de koude maanden.

Kerstkoekjes bakken is gezellig, leuk en niet al te moeilijk: zelfs de allerkleinsten kunnen meehelpen met versieren.

Komt de kerstman toch?

Als het eenmaal eerste of tweede kerstdag is, is het allemaal toch wel erg spannend: ligt er een kerstcadeau onder de boom?

voor santa - kerstman

Je kunt ervoor kiezen om een paar pakjes onder de boom te leggen, of om het pakjes geven echt te beperken tot pakjesavond met Sinterklaas. Vertel je zoon of dochter dat Sinterklaas hier al komt en dat de Kerstman naar andere landen zoals Amerika gaat om daar de kerstkados uit te delen.

Een feestdag kan ook fijn zijn door het samenzijn met familie en vrienden, de gezellige versieringen en het dragen van mooie kleding.

Twinnen met de kerst

Tijdens kerst met de familie genieten jij en je kleine hulp-elf extra van de feestdagen in de kerstjurken voor moeder dochter van Just Like Mommy’z.

Geef je dochter een mooi cadeau voor kerst door twinning jurken te kopen waarin jullie er prachtig uitzien tijdens de kerstbrunch of het diner. Een echt speciale kerstoutfit voor jouw speciale hulp tijdens deze bijzondere dagen.

Moeder dochter kerstjurken Just Like Mommy'z mommy and me outfits

Ontdek onze kerstjurken voor moeder dochter, en matching items voor de jongens.

Kun je niet vinden wat je zocht of heb je bijzonder wensen? Dan helpen we je graag verder: neem direct contact met ons op!

Tip:

Join the Club en krijg je onze nieuwste blogs, nieuwstjes en persoonlijke aanbiedingen in je inbox! Als Clublid ontvang je 10% mommy & me korting op je elke twinning set, oplopend tot wel 27% kortingen bij een VIP-clublidmaatschap! 

Bovendien maak je, als je lid van de Club wordt, kans op een moeder dochter ketting twinning set! De trekking van onze club-winactie is in eind November: mooi op tijd voor de feestdagen.

 

Ja, ik wil graag mijn mommy & me kortingen en een twinning set winnen!

 

Geniet van samenzijn met familie

Met de kerstdagen draait het niet zozeer om de cadeaus als om de gezellige tijd met elkaar.

Voor jong en oud is het dan ook bijzonder om samen aan te schuiven voor een kerstbrunch of kerstdiner, of om bijvoorbeeld te gourmetten bij opa en oma. Uiteraard trek je hierbij verschillende outfits aan.

Voor een kerstbrunch of een bezoek aan de kerk leent een jurk uit de Pretty Chic collectie zich uitstekend. Tijdens het kerstdiner of een kerstfeest dragen jullie een van onze speciale kerstjurken, uitgevoerd in prachtig fluweel.

Moeder dochter kleding - moeder zoon kleding - kerst outfits Just Like Mommy'z

De Everyday Pretty collectie heeft een informelere uitstraling en zijn geschikt voor een avondje gourmetten bij oma. Deze jurken zijn bovendien op een fijnwasprogramma te wassen en hoeven niet worden gestreken, waardoor je deze kerst geen extra werk hebt.

Met de jurken van Just Like Mommy’z ben je verzekerd van prachtige kerstfoto’s en eventueel zelfs kerstfotokaarten.

7 Just Like Mommy kerstcadeau ideeën

  • Twinning tijdens de kerst is een cadeau op zichzelf voor de kleine elfjes… in het bijzonder in een speciale jurk
  • Ook voor mama natuurlijk, zeker tijdens baby’s eerste kerst
  • Een handgemaakte moeder dochter ketting of moeder dochter armband als een speciaal en uniek kerstcadeau, maakt de mommy & me zeker heel blij
Moeder dochter ketting - twinning sets - cadeau Just Like Mommy'z
  • De jongens kunnen met mama meedoen met een bijpassende vlinderdas (en papa ook)
  • Voor een kleiner budget of gewoon om te matchen, twinnen kan ook met leuke pyjama’s, mutsen, sokken, mokken of sweatshirts
  • Ben jij een papa die op zoek is naar een speciaal cadeau voor zijn meisjes, dan bevelen we onze cadeaubon aan
kerstcadeau - cadeaubon - gift - Just Like Mommy'z - moeder dochter cadeau
  • Mijn favoriet: Een familiefoto waarop jullie in matching outfits staan in een mooi lijstje als origineel cadeau voor opa en oma

Maak en deel jouw verlanglijstje!

Als je ook mooie, unieke kerstkado's wilt dit jaar, misschien is het tijd om jouw verlanglijstje samen te stellen. Een online verlanglijstje gebruiken zoals Happy Giftlist is een gemakkelijk manier om je familie en vrienden laten weten wat je graag wilt voor de kerst.


Happy Giftlist is een heel fijne tool om jouw verlanglijstjes te maken en ervoor te zorgen dat je de geschenken krijgt waar je écht naar verlangt. Een van de grootste voordelen van een online verlangslijstje is de functie om dubbele geschenken te vermijden. Het systeem houdt bij welke items al zijn gekozen, waardoor jouw vrienden en familie altijd iets unieks voor je kunnen selecteren.


Stuur eenvoudig de link van je verlanglijstje naar vrienden en familie, zodat ze direct toegang hebben tot jouw wensen. Geen guesswerk meer over wat je leuk zou vinden. Voeg toe ook je favoriete mama & me set en Happy Giftlist zorgt ervoor dat je de geschenken krijgt die perfect bij jou passen!

Ontdek onze kerstcadeau tips voor mommy & me en Word lid van onze club om van speciale kortingen op je bestellingen te profitieren!

Bekijk onze pretty en precious twinning momenten, Volg/Like ons op Instagram en Facebook

Join the Club nu om kans te maken op een moeder dochter ketting twinning set. De trekking van onze club-winactie is in eind November: mooi op tijd voor de feestdagen!

Alvast hele fijne kerst en prettige feestdagen gewenst!

Liefs,

Mama Z.

 Ja, ik wil graag een twinning set winnen!

 

BRONNEN:

https://www.kerstweblog.nl/tradities-rond-de-kerst/
https://bijbel.eo.nl/geloofsvragen/wat-is-advent
https://www.christmaholic.nl/2017/11/09/kerstvoorpret/
https://www.christmaholic.nl/2018/11/12/mooiste-kerstshows-tuincentra/

 

← Older Post Newer Post →

Mommy and Me

RSS
WORD LID VAN DE CLUB EN WIN EEN TWINNING SET Meld je aan voor je Mommy & Me ledenkorting, laatste nieuws & blogs. Meld je nu aan om kans te maken op een bijpassende set!
Back to top