Heerlijke avondje door Sint en Piet voor mama & ik | Just Like Mommy'z – Just Like Mommy'z - Mama & Me

Posted By mama Z.november 19, 2019

Zorgen Sint en Piet voor een heerlijk avondje bij mommy & me thuis?

De tijd van Sinterklaas is weer aangebroken, een spannende tijd die duurt van het arriveren van Sint en Piet uit Spanje, tot de viering van het heerlijk avondje op 5 december.

Een heerlijke tijd waarin je kinderen zich verheugen en hun best doen om bij Sint in een goed blaadje te komen door de liefste tekeningen te maken.

De schoentjes worden regelmatig gezet en gevuld met kleine verrassinkjes of een mandarijn. Wat kun je doen om deze tijd samen nog bijzonderder te maken, naast het blij maken van je kindjes met de sinterklaascadeautjes?

Wanneer komt de Sint met zijn zak, mama? Maak gebruik van een Sinterklaas aftelkalender

Het begint met het arriveren van de stoomboot, maar het duurt nog zó lang voor het dan eindelijk 5 december is. En ondertussen zitten kinderen in spanning over de Sinterklaas cadeautjes die ze misschien krijgen en of die goede, lieve Sint hun huisje niet voorbij zal rijden.

Niet alleen kinderen die nog in Sinterklaas geloven, maar ook hun oudere broertjes en zusjes blijven de aanloop naar pakjesavond of surpriseavond spannend vinden. Het blijft tenslotte een heerlijke tijd die zorgt voor een paar van de mooiste herinneringen uit de kindertijd.

Een Sinterklaas aftelkalender biedt vooral voor de kleinere kinderen uitkomst. Ze hebben namelijk behoefte aan overzicht en structuur in deze spannende en enerverende tijd. Zo’n kalender kun je gezellig samen in elkaar knutselen met je kroost, of downloaden van internet.

December - heerlijk avondje Sinterklaas

Breng het huis in sinterklaassfeer samen met je Pietje

De sinterklaasperiode leent zich uitstekend voor creatieve momenten met de kinderen. Zo kun je sinterklaas versiering knutselen, maar ook lekkere pepernoten bakken en samen opeten.

Een aantal sinterklaasknutsels zijn inmiddels bekend en kunnen vaak uit het hoofd gemaakt worden: wie heeft er niet een pietenmuts of een stoomboot met een pak melk en een keukenrol gefabriceerd?

Er is daarnaast heel veel inspiratie voor leuke sinterklaasknutsels te vinden op het internet. Maak bijvoorbeeld een pepernotenkrans of een mijter in plaats van de geijkte pietenmuts.

Ook is het leuk om zelf een schimmel te maken: een stokpaardje waar je kind zelf op voor Sint en Piet kan spelen. (Wist je dat Sint dit jaar een nieuwe paard heeft omdat Amerigo met de pension gegaan is? En dit mooie witte paard heet Ohzosnel!)

Maak bijvoorbeeld elk weekend een andere knutsel of nodig wat vriendjes uit om samen pepernoten te bakken. Welke knutsel je ook kiest: je komt er zeker mee in de sinterklaasstemming.

pepernoten - sinterklaas pakjesavond

Bezoek een pretpark – Mommy & Me dagje uit in sinterklaasthema

Veel pretparken houden een spectaculair sinterklaasfeest. Zo zijn er sinterklaasshows en -concerten te bezoeken, waarbij de kinderen in het publiek bijvoorbeeld worden uitgenodigd om lekker mee te zingen met bekende sinterklaasliedjes.

Sinterklaas zelf is in hoogsteigen persoon aanwezig op veel van deze sinterklaasfeesten, zodat je kinderen hem ook kunnen zien wanneer jullie de intocht gemist hebben.

Surrogaat-intochten zijn de parades die te bezoeken zijn en waarbij strooigoed wordt uitgedeeld. Wie weet mag je kindje zijn of haar verlanglijstje wel aan Sinterklaas en Piet overhandigen.

Duinrell heeft zelfs een Huis van Sinterklaas waar je kunt zien hoe pakjes worden ingepakt en een Sinterklaasconcert en Pietendisco met de Party Pieten.

De Julianatoren viert Sinterklaas met Party Piet Pablo, Love Piet, de bekende muizen van het pretpark en andere pieten.

Bij Het Slagharen Sinterklaasfeest brengen Sinterklaas en de pieten een bezoek aan Attractie- & Vakantiepark Slagharen, met de sinterklaasparade en een volle programme de hele dag.

Wat is nog leuker is om erop uit te gaan samen met jouw dochtertje in je twinning outfits- als Mommy en Me Pieten! Laat haar genieten van de extra aandacht van de andere Pieten;) Zoals wij vorige jaren al deden in Toverland en zelfs bij het kasteel van Sinterklaas!

Mama en Ik Pieten - Just Like Mommy'z

Ontdek onze twinning collecties voor moeder en dochter samen met je dochtertje, en matching items voor de jongens samen met je zoontje. Al onze kleding zijn met de hand gemaakt en naar wens samen te stellen.

Kun je niet vinden wat je zocht of heb je bijzonder wensen? Dan helpen we je graag verder: neem direct contact met ons op!

Tip:

Join the Club en krijg je onze nieuwste blogs, nieuwstjes en persoonlijke aanbiedingen in je inbox! Als Clublid ontvang je 10% mommy & me korting op je elke twinning set, oplopend tot wel 27% kortingen bij een VIP-clublidmaatschap

Bovendien maak je, als je lid van de Club wordt, kans op een moeder dochter ketting twinning set! De trekking van onze club-winactie is in eind November: mooi op tijd voor de feestdagen.

 

Ja, ik wil graag mijn mommy & me kortingen en een twinning set winnen!

 

Sinterklaas voor iedereen – omdat ieder kind de magie van de pakjesavond verdient

Sinterklaas is niet alleen een leuke, maar ook een leerzame tijd. Het leert kinderen dat je veel kunt bereiken door goed je best te doen. Maar ook dat je soms een mandarijn krijgt en ook daarmee blij kunt zijn.

Ook voor volwassenen kan Sinterklaas een leerzame tijd zijn: veel mensen hebben het niet zo breed en kunnen hun kinderen geen of weinig cadeaus geven met Sinterklaas.

Hen kun je helpen door ze wat cadeautjes te bezorgen, door te doneren aan de voedselbank of andere initiatieven zoals Sinterklaasbank of Actiepepernoot. Dit hoeft niet veel te kosten en je maakt mensen en vooral kinderen heel blij.

Zo genieten zij maar ook jij nog meer van deze gezellige maanden!

Help jij ons mee? 

Ieder kind verdient die magie van pakjesavond! Wij doneren dan ook een kleine bedrag van elke twinning set aankoop aan de Sinterklaasbank en Actie Pepernoten.

Help jij ons mee? Geef je dochter een onvergetelijk cadeau en maak pakjesavond ook onvergetelijk voor andere kinderen! Alvast bedankt!

Heerlijk avondje Pakjesavond Sint en Piet

Maak pakjesavond nóg specialer voor je kleine piet

Je kleine hulppiet vindt het waarschijnlijk hartstikke leuk en spannend om samen sinterklaasavond voor te bereiden. Dek samen de tafel voor een ietwat vroeg avondeten, zodat jullie op tijd klaar zijn voor de komst van de goedheiligman.

Zet voor het avondje zelf lekkernijen op tafel, zoals zelfgemaakte pepernoten, marsepein, speculaas, kruidnoten, suikerbeesten, taaitaai en amandelstaaf.

Doe bijvoorbeeld iets extra’s met de pepernoten door er een grote chocoladeletter “S” van te leggen, of de eerste letter van de naam van je kind.

Sinterklaas pepernoot chocoladeletter

Versier de kamer met zelfgemaakte sinterklaasknutsels en vlaggetjes. Vervolgens kun je de spanning van het wachten verzachten door samen te luisteren naar sinterklaasliedjes en samen gezellig sinterklaasspelletjes te spelen.

Wanneer vertel je je kind dat Sinterklaas niet bestaat?

Soms gaat het vanzelf en komt je kind er per ongeluk achter dat hij niet echt bestaat. Andere kinderen blijven er juist heel lang in geloven en in dit geval is het aan jou om je kind te vertellen dat Sinterklaas niet bestaat.

Wanneer en hoe pak je dat aan? Er is geen duidelijke leeftijdsgrens waarop je jouw kind vertelt dat Sint niet bestaat. Sommige kleuters koesteren al twijfels en andere kinderen zijn bijna tien en geloven nog in Sinterklaas.

Wel is het een goed idee om je kind in de bovenbouw van de basisschool op de hoogte te stellen, omdat de kans steeds groter wordt dat je kind er zelf achter komt dat Sint en Piet niet echt bestaan.

Sint en Piet Sinterklaasfeest pretpark

De meeste leeftijdsgenoten zijn namelijk al op de hoogte. Mocht je kind er toch zelf achter komen, dan is het goed om hier een gesprek over te hebben en je kind uitleg te geven.

Vertel bijvoorbeeld dat Sinterklaas vroeger wel bestond en cadeaus aan kinderen gaf als hij jarig was. Dat mensen dit een mooi gebruik vonden en zijn verjaardag zijn blijven vieren.

Bereid je goed voor op vragen zoals ‘Waar kwam Sinterklaas vandaan?’. Geef aan dat ook nu hij of zij weet dat Sint niet bestaat, jullie Sinterklaas surprises kunnen maken en pakjesavond blijven vieren.

Een origineel Sinterklaas cadeau voor Sinterklaasavond

Het is niet altijd even gemakkelijk om leuke Sinterklaas cadeautjes te bedenken, hoe goed je jouw kleine hulppiet ook kent. Bovendien verwen je jouw dochter of zoon graag extra tijdens het sinterklaasfeest en heb je dus ook meer dan één idee nodig.

Het is natuurlijk eenvoudig wanneer je kind enorm fan is van een popgroep, graag met lego of barbies speelt, of speelgoed van zijn of haar favoriete dier spaart.

Ook boeken doen het vaak goed en er zijn heel veel leuke kinderboeken, ook over het thema Sint en Piet.

Wil je jouw dochter of zoon eens echt verrassen? Zorg dan voor een origineel Sinterklaas cadeau en de mooiste momenten met matching outfits van Just Like Mommy´z.

Moeder Dochter Jurken - Just Like Mommy'z - met sinterklaas

Met een twinning cadeau gaan jij en je Mini Me deze feestdagen gekleed in dezelfde prachtige jurken. Of in een prachtige jurk met bijpassend gilet voor moeder en zoontje. Want je draagt deze Kerst outfits niet alleen nu, maar ook met Kerstmis en Nieuwjaar.

Ontdek onze feestelijke mommy & me kerst outfits en bestel makkelijk online.

Wist je dat: Je kunt je outfits helemaal customiseeren online, we maken ze voor je naar he wensen (en op-maat, als je het wilt). Alles handgemaakt met liefde, door moeders voor moeders.

Kun je niet vinden wat je zocht of heb je bijzonder wensen? Dan helpen we je graag verder: neem direct contact met ons op!

Hoe kun je het nog spannender maken voor je prinsesje?

Een leuk idee is om als schoencadeau een moeder dochter ketting te geven, na een paar dagen misschien zelfs een moeder dochter armband of haarpspelden, en het af te maken door de bijpassende moeder dochter jurken op pakjesavond te geven. En dat is dan de echte surprise!

Moeder dochter ketting - twinning sets  - Just Like Mommy'z

Jouw kleine meisje zal zo’n moeder dochter cadeau heel bijzonder vinden en trots zijn dat ze hetzelfde kan dragen als mama!

Ben jij de gelukkige opa of oma van zo’n kleine prins of prinses? Dan kun je ook een cadeaubon voor zo’n bijzondere outfit of twinning accessoire, zoals een moeder dochter ketting geven: zo maak je dochter én kleinkind blij dit sinterklaasfeest.

Just Like Mommy'z cadeaubon - gift card - moeder dochter cadeau

Tip:

Join the Club en krijg je onze nieuwste blogs, nieuwstjes en persoonlijke aanbiedingen in je inbox! Als Clublid ontvang je 10% mommy & me korting op je elke twinning set, oplopend tot wel 27% kortingen bij een VIP-clublidmaatschap! 

Bovendien maak je, als je lid van de Club wordt, kans op een moeder dochter ketting twinning set! De trekking van onze club-winactie is in eind November: mooi op tijd voor de feestdagen.

Alvast een heel leuke sinterklaas periode samen en een heerlijke pakjesavond gewenst!

Liefs,

Mama Z.

 Ja, ik wil graag een twinning set winnen!

 

BRONNEN:

https://www.ladylemonade.nl/hoe-vier-je-sinterklaas-pakjesavond-ideeen/
https://www.online-opvoedhulp.nl/wanneer-vertel-je-aan-je-kind-dat-sinterklaas-niet-bestaat/

 

← Older Post Newer Post →

Mommy and Me

RSS
WORD LID VAN DE CLUB EN WIN EEN TWINNING SET Meld je aan voor je Mommy & Me ledenkorting, laatste nieuws & blogs. Meld je nu aan om kans te maken op een bijpassende set!
Back to top