Hoe kun je 't de leukste Moederdag voor mama maken? Moederdagtips 2021 – Just Like Mommy'z - Mama & Me

Posted By mama Z.april 29, 2020

Hoe kun je het dit jaar de leukste Moederdag voor mama maken?

Moederdag, een speciale dag voor alle kinderen die de allerliefste mama op de wereld hebben. Ieder kind wil deze dag natuurlijk extra speciaal maken voor hun moeder. Moederdag is een dag die in het leven is geroepen om het moederschap te eren, ooit begonnen door de Amerikaanse Anna Jarvis.

Vandaag de dag is het een dag waarop de moeders extra worden verwend en in het zonnetje worden gezet. Vooral dit jaar, met de corona, is het weer even anders – we moeten thuis blijven en we voelen onze familiebanden nog sterker. Hoe kunnen we dan Moederdag best vieren en laten we mama een bijzondere dag beleven?

Een speciale dag voor alle moeders

Anna Jarvis wilde in 1914 haar moeder herdenken die in de Amerikaanse burgeroorlog voor voedsel en medicijnen zorgde voor andere hulpbehoevende moeders. Ze besloot dat het iedere 2e zondag in mei voortaan Moederdag zou zijn. De feestdag verspreidde zich vanuit Amerika over de hele wereld.

Moeders krijgen op die dag vaak een Moederdag ontbijt op bed, krijgen leuke cadeaus en hoeven weinig huishoudelijke taken te doen. Als de kinderen nog op school zitten, gaan ze vaak een moederdagscadeau knutselen op school of papa helpt ze met het uitzoeken van een leuk cadeau voor mama.

Het is in ieder geval een dag die laat zien hoe speciaal de band tussen moeder en kind is.

Wat heeft de voorkeur met Moederdag?

Waar moeders vooral genieten van de aandacht die ze op Moederdag krijgen, vinden kinderen het superleuk om mama in de schijnwerpers te zetten. Ook al is het voor mamma helemaal niet zo belangrijk wat ze krijgt, de kinderen hechten er wel waarde aan.

Kinderen die Moederdag vieren hebben zeker een voorkeur voor wat ze willen doen met Moederdag. Het grootste percentage koopt het liefst een Moederdag presentje. Dit kan van alles zijn, bloemen, een sieraad of bijvoorbeeld een cadeaubon.

Op de tweede plaats staat het bezoek aan mama. Op drie staat het ontbijt op bed (en laten haar langer slapen). Vooral de kleintjes vinden dit geweldig. Mama moet meestal wel de troep opruimen, maar dat mag de pret niet drukken. De oudere kinderen gaan liever met mama uit eten. Tenslotte willen alle kinderen op die dag extra lief zijn voor mama.

Moeder dochter liefde - moederdag - Just Like Mommy'z moeder dochter kleding

Eerste Moederdag

Voor een moeder is de eerste Moederdag ook heel speciaal. Het is de eerste keer dat ze deze dag beleven als moeder en dat is vaak een emotioneel gevoel. Natuurlijk kan de baby op die dag nog niet zelf een Moederdag cadeau maken of knutselen, dus daar moet papa dan voor zorgen.

Het is ook bijzonder om op deze dag een moeder dochter fotoshoot te maken of een moeder zoon fotoshoot. Deze foto’s van dit moeder -dochter uitje (of zoon) worden een kostbare herinnering aan de moeder dochter liefde (of zoon), een uniek moment wat zeker vastgelegd mag worden.

Wil je toch ook een Moederdag cadeau uit naam van de baby geven, ook dan zijn er Moederdag cadeau ideeën genoeg of anders een cadeaubon zodat de kersverse mama zelf wat uit kan zoeken voor mama en baby.

Een cadeaubon van Just Like Mommy’z maakt een prachtig cadeau voor mama die met haar baby twinnen leuk vindt op de baby’s eerste verjaardag!

Mama en baby dochter - eerste moederdag - eerste verjaardag - mommy and me outfits- Just Like Mommy'z

Tip:

Join the Club en krijg je onze nieuwste blogs, nieuwstjes, speciale aanbiedingen en winacties in je inbox! Bovendien, als Clublid ontvang je 10% mommy & me korting op je elke twinning set, oplopend tot wel 27% kortingen bij een VIP-clublidmaatschap! 

 

Ja, ik wil graag mijn mommy & me kortingen en een twinning set winnen!

 

Cadeau voor mama – 5 cadeau ideeën voor een nog specialer dag

Je kunt natuurlijk een leuke personlijk cadeau kopen voor mama, maar worden de kinderen ouder dan zullen ze een Moederdag cadeau knutselen erg leuk vinden!

Ze kunnen bijvoorbeeld een mooie Moederdag kaart maken en daar een lieve tekst in schrijven. (Niet te vergeten - chocolade of zelf-gemaakte cupcakes naast een kaart is altijd welkom!:))

Op school worden er vaak samen met de kinderen kleine cadeautjes gemaakt voor mama. Soms moet papa gewoon helpen met het moederdag cadeau knutselen en ook het hele huis stiekem versieren om mama te verrassen.

Niet alle papa’s zijn even creatief om in dat geval zelf met hun kinderen aan de slag te gaan. Toch zijn er wel wat opties waarbij papa de kinderen makkelijk kan helpen. Hier zijn onze top 5 - makkelijk en leuk:

Tegoedbon

Maak een mooie tegoedbon voor een gratis knuffel of een huishoudelijk taak waarmee de kinderen mama kunnen helpen. Print hem uit en laat de kinderen hem inkleuren. Strik eromheen en het cadeautje is klaar.

Fotoherinnering

Maak een fotoalbum of fotolijstje met familiefoto’s die door de kinderen zijn uitgezocht.Bestel samen met je kind een cadeautje voor mama.

Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een leuk fotocadeau, zoals foto's van mommy & me in een mooie lijst, een foto gedrukt op canvas of op een kalender, mokken en zelfs onderzetters.

Cadeaubon - gift of choice

Als je het moeilijk vindt om te kiezen is een Just Like Mommy’z giftcard natuurlijk ook leuk. In dat geval kan mama haar eigen unieke Moederdagcadeau uitzoeken en als ze later een mooie jurk kiest, kun ze hem samenstellen zoals zij wilt. (Al onze kleding zijn handgemaakt door moeders voor moeders, op maat en aanpasbaar.)

Moeder dochter setjes voor beste vriendinnetjes

Meisjes vinden het vaak ook heel leuk om een sieraad voor hun moeder te kopen, bijvoorbeeld een mooie armband of ketting. Het cadeau wordt natuurlijk nog specialer als ze zelf hetzelfde sieraad kunnen dragen. Meisjes vinden het geweldig als ze samen met hun moeder kunnen ‘twinnen’.

Gelukkig zijn er speciale moeder en dochter setjes, een zogenaamde twinning set. Met een moeder dochter ketting of een moeder dochter armband is het extra leuk om juist op deze speciale dag de verbondenheid tussen moeder en kind te benadrukken.

Angie - Moeder Dochter Ketting | Just Like Mommy'z

Onze favoriete accessoires voor moeder en dochter (en zelfs voor oma of tante) zijn de Angie ketting met de engelenvleugels, de Pretty Girls tanktops of de Lovely Roze ketting met Rozenkwartz edelstenen. Bekijk ze allemaal hier.

Moeder dochter dag – altijd een geweldig Cadeau voor allebei

Een moeder dochter uitje is een geweldig cadeau om op Moederdag, of later te beleven. Maak of koop een mooie kaart en schrijf er je verrassingsuitje in met een lief berichtje erbij (of maak er een raadsel van). Zo’n speciale dag voor moeder en dochter kan op allerlei manieren ingevuld worden.

Samen genieten van een high tea of als ze wat ouder zijn een drankje drinken in het café of op het terras. Dat zijn de momenten voor de beste selfies, stories, en vooral voor de mooiste herinneringen die moeder en dochters altijd zullen koesteren.

Natuurlijk vinden moeders en dochters het ook leuk om samen hun nagels of hun haar te laten doen of een dagje naar de spa. Misschien wordt het wel een hele beauty dag.

Ook als dochters ouder zijn is een moeder dochter fotoshoot heel bijzonder, zowel de moeders als de dochters zullen de foto’s van die dag een leven lang koesteren. Hoe leuk is het als ze tijdens die shoot beide de perfect met bijpassende haaraccessoires dragen, zoals de moeder dochter haarband Spring Love Floral.

Moeder dochter foto - Just Like Mommy'z - moeder dochter kleding

Wat dacht je ervan om tijdens het moeder dochter uitje een moeder dochter tattoo laten zetten? Gaat dat je iets te ver, dan kun je natuurlijk ook voor een henna tattoo kiezen.

Twinnen met je kind – ‘mijn mama en ik’

Waarom vinden ouders en kinderen het vaak zo leuk om te ‘twinnen’ en wat is het eigenlijk? ‘Twinning’ is afgeleid van het Engelse woord twins, wat tweeling betekent. Veel tweelingen dragen dezelfde kleding die hun eenheid laat zien. Als moeders en dochters, vaders en zonen of moeders en zonen dezelfde kleding of accessoires dragen noemen ze dat ook twinning.

Zeker kleine kinderen zijn meestal geweldig trots als ze aan twinning doen. ‘Net als mammie’ antwoorden ze vaak als je zegt dat ze bijvoorbeeld een mooi shirt aan hebben. Maar meest little-big girls vinden het ook leuk om met mama te twinnen omdat ze trots zijn op hun moeders.

Bekende moeders hebben dit fenomeen nog eens extra gepromoot bij de jeugd door zelf met hun kinderen ook aan twinning te doen. Op Nationale Dochter dag ontplofte Instagram bijna door alle foto’s van twinnende moeders en dochters.

Moeder dochter liefde

De band tussen moeder en kind is sterk en ook de moeder dochter liefde blijft altijd heel bijzonder. De dochters kijken zeker als ze jong zijn erg tegen hun moeder op en moeders worden vertederd door hun mini-me. Natuurlijk houden moeders net zoveel van hun zonen, maar het blijft toch bijzonder om een kleine uitvoering van jezelf te zien.

Dochters vinden het erg leuk om samen met hun moeder dezelfde dingen te dragen. Dat kan kleding zijn, een hippe moeder dochter haarband, sieraden of een van de ander moeder en dochter setjes.

Als ze ouder worden vinden ze een Moeder-dochter uitje vaak geweldig en ook voor moeders is het een speciale ervaring om samen iets met je dochter te ondernemen. Er zijn zat vrouwen die een speciale moeder dochter dag erin houden, zelfs buiten Moederdag om. Het is natuurlijk nog leuker als ze juist op die dag een matching mommy & me kleding set dragen.

Mijn dochter en ik, de meest warme relatie

De relatie tussen moeder en dochter is voor de dochter de eerste relatie die een kind heeft. Dit kan uitgroeien tot de meest warme en liefdevolle relatie die je ooit kunt hebben. Daarom vinden mensen het vaak prettig om dit te benadrukken op dagen zoals Moederdag.

Maar ook op andere momenten vinden kinderen het vaak leuk om even hun ouders te laten weten hoeveel ze van hen houden. Dat kan met woorden maar ook met een cadeau voor moeder of vader.

Meestal kiezen ze dan voor iets wat een herinnering vertegenwoordigt, zoals een foto van dat unieke moment of waar de ouder zo leuk op staat met zijn kind. Door de foto op een product te laten drukken of in een mooi lijstje te plaatsen, kunnen ze hier iedere dag naar kijken.

Daarbij zal mama waarschijnlijk trots aan iedereen de foto laten zien met de woorden: ‘mijn dochter en ik’. Natuurlijk zijn dit niet alleen waardevolle cadeaus voor moeders of voor moederdag. Ook voor vaders is het leuk om zulke cadeaus te krijgen van hun zoon of dochter.

Een mommy & me foto (vooral in matching outfits) in een lijstje is een hartverwarmend Vaderdag cadeau voor papa, maar ook voor opa en oma!

Waarom is een cadeau geven leuk?

Iemand een cadeau geven is altijd leuk. Een cadeau krijgen is natuurlijk ook geweldig. Zelfs iemand die alles al heeft, zal het enorm waarderen als ze een cadeautje krijgen.

Dit heeft niet eens echt te maken met het cadeau wat ze krijgen, maar met het effect van wat een cadeau geven of krijgen heeft.

Cadeaubon - Gift card - Just Like Mommy'z

Volgens wetenschappers wordt met een cadeau geven namelijk de band versterkt tussen mensen. Het cadeau symboliseert meestal de bestaande verhouding en toont onze blijk van waardering. Daarom vallen ook de cadeaus zo in de smaak die met zorg zijn uitgezocht.

Wist je trouwens dat je van cadeaus geven gelukkiger wordt? Het stimuleert namelijk het beloningscentrum in de hersenen. Een cadeau voor mama kopen, maakt het kind dus ook gelukkiger.

Een persoonlijk cadeau

Hoe je het ook went of keert, cadeautjes krijgen is leuk, maar cadeaus geven dus ook. Het maakt hierbij niet uit of het om een moeder dochter cadeau, een cadeau voor papa, voor de grootouders, voor een tante, voor vrienden of voor wie dan ook.

Zeker persoonlijke cadeaus vallen altijd in de smaak. Het doet de ontvanger goed als ze merken dat bij het kiezen van het cadeau is nagedacht over wat hij of zij eventueel leuk zou vinden. Alleen al die gedachte brengt een warm gevoel bij de ontvanger van het cadeau.

Leuk setje winnen

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste Moederdagcadeau ideeën of andere leuke moeder dochter cadeaus die leuk zijn om te krijgen of om cadeau te geven? Of mama & me korting krijgen op je elke kleding bestelling?

Meld je dan aan met je e-mailadres bij onze Pretty Mama & Me Club. Je maakt dan zelfs kans om zo’n leuk twinning set te winnen. Dan heb je het eerste leuke cadeau voor moeder en dochter al binnen.

Wij willen alle moeders, oud en jong - en niet te vergeten de stoere alleenstaande moeders en lieve stiefmoeders- alvast feliciteren met jullie dag en wensen je nog mooiere dagen met jullie liefdes!

HAPPY TWINNING!

Liefs,

Mama Z.

 Ja, ik wil graag een twinning set winnen!

 

 

PS. Bekijk onze pretty en precious twinning momenten op ons Lookbook of Volg/Like ons op Instagram en Facebook. Join the Club nu en maak kans op een gratis twinning set

 

Bronnen:

https://www.psychologiemagazine.nl/artikel/waarom-dochters-niet-zonder-moederliefde-kunnen/

https://www.wettelijke-feestdagen.nl/Feestdagen/Moederdag.aspx

https://justlikemommyz.nl/blogs/matching-fashion/wat-is-twinning

← Older Post Newer Post →

Mommy and Me

RSS
WORD LID VAN DE CLUB EN WIN EEN TWINNING SET Meld je aan voor je Mommy & Me ledenkorting, laatste nieuws & blogs. Meld je nu aan om kans te maken op een bijpassende set!
Back to top